Știri > Raport anual > Bilant 2014

Ne aflam la inceputul anului 2015 si nu putem pasi inainte fara a face un mic bilant cu privire la activitatile si realizarile asociatiei de pe parcursul anului trecut.

A fost un an greu, in care nu am reusit sa realizam tot ce ne-am propus, dar in care am realizat unele lucruri pe care nu le aveam planificate, ceea ce e bine.

1. Campania Scrisoare pentru Mos Craciun 2013 – desi inceputa in decembrie 2013, aceasta campanie s-a incheiat in ianuarie 2014, datorita prelungirii licitatiei desfasurata pentru Alexandra si Vladut.

In cadrul campaniei de adunare de fonduri am organizat o licitatie pe FaceBook, unde am vandut diferite produse primite prin donatie, in urma careia am reusit sa adunam suma de 1.211 ron. In plus, am participat cu un stand in cadrul bazei sportive din incinta Scolii Generale nr. 30 din Timisoara, unde am vandut produse home-made si hand-made in valoare de 1.270 ron. Din vanzarea de cosulete cu dulceata si biscuiti de casa am reusit sa adunam 630 ron, iar din donatii directe am mai primit pentru cei doi copii 10 euro si 30 de ron.

La totalul de 3.141 ron si 10 euro, Asociatia Un copil pentru copii a adaugat o diferenta, astfel incat Alexandra si Vladut au beneficiat de o sponsorizare in valoare de 2.500 ron fiecare.

– mai multe detalii despre aceasta campanie puteti vedea aici https://uncopilpentrucopii.ro/proiecte/scrisoare-pentru-mos-craciun.html

 

2.Campania 2%2013 – in anul 2014 atat familia noastra, cat si alte 9 familii au adunat declaratii 230 de la persoanele fizice care au dorit sa directioneze cei 2% din impozitul pe venit catre asociatia noastra, in vederea sprijinirii financiare a terapiilor de care copiii nostri au nevoie. Astfel, au fost adunate in total 2.723 de declaratii in toata tara, fiecare familie urmand sa primeasca o suma direct proportionala cu numarul de formulare adunate si depuse la administratiile financiare. Din pacate, inca nu au fost virati toti banii de catre administratiile financiare din tara, asa ca in prezent familiile nu pot dispune inca de banii care li se cuvin.

-mai multe despre campania 2%2013 pentru Rares puteti afla aici https://uncopilpentrucopii.ro/proiecte/2-pentru-rares.html

 

3. Campania de adunare de PET-uri a continuat si pe parcursul anului 2014, pana in vara cand am efectuat ultimul transport la firma de reciclare VIELLE 2000, in total din aceasta activitate in pusculita asociatiei intrand 738 ron. In momentul de fata asociatia nu mai aduna PET-uri, dar pregatim o alta actiune similara in curand.

 

4. Zumba Mega Party , editia a treia, 21 iunie 2014

Pentru a treia oara de la infiintare, Asociatia Un copil pentru copii a reusit sa organizeze o mega-petrecere pentru copiii din sat. Si, pentru ca bugetul de care am dispus a fost mai mare decat de obicei (au fost folositi in acest sens banii adunati din campania PET – 738 ron, plus banii adunati din cele doua targuri de produse second organizate in 2013 – 1.283 ron) copiii au avut parte de surprize frumoase: participarea trupei de teatru Magic Oz, participarea mascotei Mickey Mouse, participarea unei perechi de dansatori profesionisti Raluca si Sebastian, a Magicianului Lorenzo Cristian si faimosului Robo, ambii fosti concurenti la Romanii au talent. O tombola la final si multe fete zambitoare. O zi plina si frumoasa, multi copii fericiti.

Ca de obicei, nu a lipsit si caracterul caritabil, Alexandra Bucur beneficiind din nou de un mic ajutor financiar din partea noastra. In cadrul petrecerii copiii au fost pictati (fara taxa, cine a dorit a putut oferi un banut pentru cazul nostru), la asta s-au adaugat biletele vandute lal tombola si o donatie de 100 de ron din partea Parohiei Ortodoxe Peciu Nou prin intermediul preotului paroh Tiberiu Benescu, si astfel micuta Alexandra a putut fi ajutata cu suma de 600 ron.

-mai multe detalii despre aceasta actiune, precum si fotografii, se pot vedea aici: https://uncopilpentrucopii.ro/uncategorized/zumba-mega-party-editia-a-treia-21-iunie-2014.html

 

5. Campanie Craciun 2014

In luna decembrie 2014, timp de 2 saptamani, am desfasurat campania de vanzare de produse home-made si hand-made in vederea adunarii de fonduri pentru terapiile lui Rares, dar si pentru a ajuta alte persoane in nevoie. Cu ajutorul a 3 societati comerciale: EUCOM, ELTREX si ProActive Communication, dar si a multor prieteni sau necunoscuti, am reusit de vindem: 378 de borcane de dulceata, 10 borcane de zacusca, 250 de cosulete de paie, 250 de pungute cu fructe uscate, 275 pungute cu biscuiti, 10 sticlute cu sirop natural, 72 de checuri si 250 de ingerasi din macaroane, 24 de colete trimise in tara, care au adus in pusculita asociatiei un total de 8.654ron (suma bruta). Din acesti bani a plecat deja o prima donatie de 1.000 de ron catre aceeasi Alexandra Bucur, cateva alimente pentru familii nevoiase, iar restul de bani vor fi folositi pentru plata terapiilor lui Rares.

-mai multe detalii despre aceasta actiune, precum si fotografii, se pot vedea aici: https://uncopilpentrucopii.ro/proiecte/campanie-craciun-2014.html

 

O alta realizare a anului 2014 este depunerea unui proiect pentru obtinerea unei finantari nerambursabile in valoare de 79.181 euro de la Fondul ONG, in vederea infiintarii unei Echipe mobile care sa ofere terapii gratuite unui numar de 15 copii cu dizabilitati, din mediul rural, in judetul Timis, pe parcursul a 12 luni. In acest moment proiectul a trecut de etapa de verificare a criteriilor de eligibilitate, care au fost indeplinite, fiind supus evaluarii tehnice si financiare. Speram ca in cursul lunii ianuarie, februarie cel tarziu, sa aflam raspunsul comisiei de evaluare.

 

Pe intreg parcursul anului 2014 Asociatia Un copil pentru copii a acordat sponsorizari in valoare de 195.536 ron, din care 171.436 ron au fost din cei 2% primiti prin intermediul administratiilor financiare pentru formularele depuse de cele 10 familii in mai 2013. 18.400 ron au fost primiti prin sponsorizari de la diferite societati comerciale, nominal, pentru diferite cazuri din cadrul asociatiei, si acordati mai departe conform prevederilor contractuale. Iar diferenta de 5.700 ron au putut fi acordati de asociatie prin actiunile caritabile desfasurate in 2013.

 

Pentru tot ce am realizat in 2014 si nu numai, VA MULTUMIM!

Si speram din suflet sa ne fiti alaturi pe mai departe, pentru alte actiuni mai mici si mai mari pe care intentionam sa le desfasuram. Suntem deschisi la orice fel de sugestii si idei din partea voastra, si acceptam chiar si critici, atata timp cat sunt constructive 🙂

 

Cu drag si multumiri,

Diana, in numele echipei Un copil pentru copii

 

Lasă un comentariu