Știri > Alții despre noi > Poţi să schimbi viaţa unui copil! Iată cum!

Revista CLICK pentru femei – 24 mai 2012

http://www.clickpentrufemei.ro/Poti-sa-schimbi-viata-unui-copil-iata-cum_0_7460.html#

Asociaţia timişoreană Un copil pentru copii intenţionează să organizeze mai multe evenimente în cursul acestui an, toate în scopuri caritabile, iar primul va avea loc în curând. Ai ocazia să participi şi să ajuţi la strângerea de fonduri şi de produse pentru copii bolnavi sau nevoiaşi.

Recent, în luna martie a acestui an, a fost înfiinţată Asociaţia Un copil pentru copii în Comuna Peciu Nou din judeţul Timiş. Este un proiect de suflet care a pornit de la un băieţel bolnav, pe nume Rareş, care a fost ajutat să se însănătoşească. Mama lui, Diana Cozma, a decis să întoarcă binele primit în urmă cu doi ani persoanelor care au nevoie de sprijin financiar. Poţi citi mai multe despre asociaţie şi despre Rareş aici.

Povestea Asociaţia Un copil pentru copii a început odată cu demararea unei campanii de adunare de fonduri pentru Rareş, care avea nevoie de o operaţie de chist pe creier. Suma necesară s-a adunat în doar câteva săptămâni, iar în februarie 2009, el a fost operat cu succes în Germania. De atunci, mama lui împreună cu două bune prietene au ajutat şi alţi copii bolnavi în mod direct sau prin organizarea de evenimente pentru a strânge fonduri.

Un astfel de eveniment va avea loc pe 3 iunie, între orele 17.00 şi 19.00, la Căminul Cultural din Comuna Peciu Nou, unde copiii vor avea parte de o mare petrecerede jocuri şi dans, în scop caritabil.

Cu toate că intrarea va fi liberă, participanţii sunt rugaţi să aducă o jucărie, o carte, o hăinuţă sau alimente neperisabile. Toate vor fi donate către opt familii nevoiaşe din zonă, identificate de Serviciul Social al Primăriei Peciu Nou, din care fac parte 25 de copii cu vârste între 6 luni şi 15 ani.

La petrecere se va dansa Zumba, iar copiii se vor bucura de jocuri interactive, pictură pe faţă (5 lei), modelaj de baloane (între 1 şi 5 lei). Şi după atâta dans şi voie bună, se va servi socată şi limonadă tuturor celor prezenţi! În plus, va fi o surpriză dulce pentru fiecare copil.

Se va organiza şi o tombolă şi pentru că-n momentul de faţă se încearcă adunarea premiilor pentru tombolă (deocamdată sunt doar patru: 3 torturi şi un bon valoric pentru 2 pizza şi 2 sucuri la un restaurant din Timişoara) îţi lansăm şi ţie invitaţia de a-ţi imagina ce ţi-ar plăcea să câştigi dacă ai participa la o tombolă. Odată găsit acel lucru ai putea să-l donezi. Printre premii pot fi: coşuri cu fructe sau cu alimente, jucării, un ghiozdan cu rechizite, invitaţii la teatrul de păpuşi, seturi pentru îngrijire personală (săpun, pastă de dinţi, detergent).

Dacă locuieşti în Timişoara şi vrei să participi la completarea listei de premii pentru tombolă, poţi trimite un e-mail sau să telefonezi la numărul de telefon 0768.232.910. Cineva din partea asociaţiei va veni să ridice premiul direct de la tine.

Dacă eşti din altă localitate, poţi să trimiţi un colet la adresa: Asociaţia Un copil pentru copii, Peciu Nou, nr. 84C, jud. Timiş, cod 307310.

În cazul în care nu poţi participa cu un premiu la tombolă, dar ai prin pod sau debara hăinuţe sau jucării vechi, dar în stare bună, nu ezita să le donezi unor copii care se vor bucura pentru ele! La fel, ne poţi contacta sau ni le poţi trimite conform indicaţiilor de mai sus.

Organizatorii petrecerii îţi mulţumesc pentru orice gest, oricât de mic, iar dacă te afli în zonă la data de 3 iunie şi ai copii, eşti aşteptată cu mare drag!

Sursa: clickpentrufemei.ro

Taguri: , , ,

Lasă un comentariu