Proiecte > 2012 > Concert de Craciun editia 1 – 16 decembrie 2012

Mi-am dorit foarte mult sa organizez un eveniment cu ocazia Craciunului, care este sarbatoarea mea preferata. M-am gandit mult daca ar fi mai bine sa facem ceva in genul petrecerii de 1Iunie si sa adunam diverse obiecte pentru cei nevoiasi, sau sa facem ceva mai impresionant, mai organizat, mai serios si sa ajutam un singur caz… Am optat pentru a doua varianta cu gandul la o fetita pe care o stiu de vreo 2 ani, Alexandra Constantinescu, in varsta de 7 ani, diagnosticata cu artrogripoza. A fost suficient sa ma gandesc la asta o secunda, ca apoi sa-mi vina ideile rand pe rand… stiam ca va fi greu si sincer, am avut momente cand vroiam sa renunt, dar am reusit, iar pe 16 decembrie a avut loc la Caminul Cultural din Peciu Nou prima editie (dorim sa facem o traditie din asta) a concertelor caritabile de Craciun pe care asociatia noastra le desfasoara. De aceasta data, un concert de colinde si folclor.

Cel mai greu a fost sa obtin acordul unor artisti sa cante in cadrul concertului, am primit multe refuzuri, dar nu m-am lasat. Am avut noroc si le multumesc din suflet, ca am dat peste persoane cu inima mare si suflet bun, care au acceptat imediat, fara nici un fel de conditii, sa fie alaturi de noi: doamna Laura Laurentiu, doamna Ivan Dana, domnisoara Alina Buchert, domnul Cosmin Popa impreuna cu formatia sa de instrumentisti si domnii Vasile Conea si Marius Cirnu. Multumesc si pe aceasta cale doamnei Mara Cirnu, care nu numai ca m-a ajutat cu premii pentru tombola, dar a si vorbit cu sotul dansei, domnul Marius si cu domnul Vasile Conea, care asa cum scriam mai sus, au participat la concert.  Dar le multumesc si prietenei mele, Vali Teodorescu – mama lui David si Ionelei Constantinescu – mama Alexandrei, care m-au sprijinit in organizarea acestui spectacol.

Concertul a avut loc la Caminul Cultural din Peciu Nou, prin amabilitatea domnului primar Farcalau Ioan care ne-a permis utilizarea gratuita a salii. Le multumim si tuturor proprietarilor de magazine care ne-au ajutat mediatizarea evenimentului prin afise, dar si parintelui Tiberiu Benescu, preotul parohiei Peciu Nou, care a fost alaturi de mine, ca intotdeauna. Vreau sa le multumesc si celor care au contribuit cu premii la tombola, oameni darnici si frumosi. Dar cel mai mult le multumesc celor care au fost in sala, care au platit 10 lei pentru biletul de intrare in ideea de a o ajuta pe Alexandra, dar si pentru a viziona un spectacol de buna calitate.

In afara de frumoasele cantari ale artistilor prezenti, a mai avut loc o tombola, o licitatie pentru casuta de turta dulce pe care am facut-o cu mare drag, dar si un targ cu produse si ornamente de Craciun pe care le-am pregatit cu mainile noastre. Si oamenii au fost asa deschisi si cooperanti! N-am cuvinte. A fost neasteptat de bine, iar rezultatele au depasit cu mult asteptarile noastre. In urma evenimentului s-au adunat 3300 de ron si 150 de euro din biletele de intrare (s-au vandut peste 130) , din vanzarea de produse si ornamente, din licitatia casutei si din donatiile individuale. Cel mai emotionant si neasteptat moment a fost cel al licitatiei si multumesc pe aceasta cale familiei Vostinaru care a castigat licitatia, dar si concurentului, Marius Canureci, care desi a pierdut licitatia, i-a donat o importanta suma Alexandrei. Banii adunati vor fi folositi pentru achizitionarea unui carucior performant pentru Alexandra, care la 7 ani, nu merge. Caruciorul este distribuit in Romania de firma OttoBock si costa 4.900 de ron. In momentul de fata Alexandrei i-au fost luate masurile si sper ca in maxim o luna acesta sa intre in posesia ei.

Sunt foarte multe persoane  carora ar trebui sa le multumesc, dar pentru ca nu vreau sa omit pe cineva, mai bine nu mai pomenesc pe nimeni. Asa ca va las sa va delectati cu frumoasele poze facute de Hadina.

Un comentariu

  1. Adriana spune:

    A fost unul din cele mai reusite concerte.Felicitari !!!!

Lasă un comentariu