Proiecte > 2015 > 2% pentru Rares, editia 2014

Dragi prieteni,

 

Ca in fiecare inceput de an, pornim pe drumul adunarii declaratiilor 230 prin care voi toti ne puteti directiona 2% din impozitul pe venit, platit deja in 2014, pentru a sustine terapiile de care Rares inca are nevoie.

Pentru ca in anii trecuti ati fost alaturi de noi si in felul acesta am dispus de mai multi bani, in 2014 Rares a putut beneficia de mai multe terapii: kinetoterapie, terapie Vojta, ergoterapie, logopedie, hipoterapie.  Costul terapiilor s-a ridicat la aproximativ 1.000 ron in lunile pline. Am beneficiat si de terapii gratuite in cadrul CRAE Speranta, unde din septembrie  Rares urmeaza cursurile Gradinitei Luminita, unde am gasit doamne extrem de dragute si de implicate in munca lor, pe care Rares a ajuns sa le placa foarte mult. Am reusit sa achizitionam doua dispozitive care sper sa il ajute pe Rares pe parte motorie: o tricicleta speciala si un dispozitiv de mers, pentru care am platit aproximativ 6.200 ron in total. In noiembrie 2014 am urmat si o sesiune de recuperare de 3 saptamani in cadrul Spitalului de Recuperare de la 1Mai, jud. Bihor. Din pacate, nu am reusit sa ajungem la Constanta la hiperbara pentru oxigeno-terapie, desi avem fondurile necesare, din motive de sanatate (ale mele) am fost nevoiti sa anulam programarea din octombrie. Dar anul acesta, speram in februarie sau martie, vom ajunge cu siguranta. Un alt minus al anului 2014 este ca nu am reusit sa-l inscriu pe Rares la un bazin, nu pentru hidroterapie neaparat, cat pentru avantajele statului in apa si pentru inot. Totusi, nu vreau sa renunt la aceasta idee si sper ca ea sa se concretizeze in 2014. Beneficiind de toate aceste terapii, cu bucurie pot sa spun ca progresele lui Rares sunt vizibile. Vorbeste din ce in ce mai bine, a inceput sa-si sustine greutatea corpului in pozitie verticala, merge din ce in ce mai bine in 4 labe si, cu ajutorul lui Dumnezeu, speram ca anul acesta sa reuseasca sa se ridice singur in picioare. Dar pentru ca acest lucru sa se intample, trebuie sa lucram in acelasi ritm, atat kinetoterapia, cat si logopedia fiind extrem de importante. Nu vreau sa neglijam partea cognitiva in favoarea celei motorii. Si, pentru ca cele mai multe fonduri de care dispunem vin din directionarea a 2%, avem nevoie de ajutorul vostru si anul acesta. Imi doresc nespus de mult sa nu mai trec la fiecare inceput de an prin acest drum anevoios, in care incerc sa conving oamenii cat de mare nevoie avem de sprijin, cat de mare nevoie are Rares de sprijin; nu e usor si, oricat de greu mi-ar fi sa o spun, uneori umilitor. Imi doresc ca Rares sa fie bine si sa nu mai depinda de acesti bani. Pana atunci insa, am sa fac tot ce e nevoie pentru ca el sa aiba parte de cele mai bune terapii, toate extrem de necesare recuperarii lui.

Ne puteti ajuta completand declaratia 230 si imputernicirea atasata, si contactandu-ne la tel. 0726791965 / 0768232910, pentru a intra in posesia documentelor. Ne puteti ajuta si mai mult vorbind cu sotul, sotia, vecinul, vecina, mama, tata, fratele sau sora si convingandu-i si pe ei sa directioneze 2% pentru Rares. Anul trecut cu ajutorul vostru am reusit sa adunam 569 de declaratii, anul acesta speram sa reusim cel putin la fel.

Va multumim!

declaratia 230 Un copil pentru copii imputernicire

Lasă un comentariu