Proiecte > Toate proiectele > 2% 2012

MULTUMESC tuturor celor care au directionat catre asociatia noastra 2% si, in mod special, celor care ne-au sustinut cauza inaintea prietenilor, rudelor sau colegilor. Cu ajutorul vostru, al tuturor, am reusit sa adunam peste 580 de declaratii.

In plus, mentionez ca pe datele asociatiei noastre alte 11 familii au adunat declaratii pentru copiii lor, astfel ca pe numele Asociatiei Un copil pentru copii au fost depuse la Administratiile financiare din tara peste 2000 de declaratii 230, banii care revin fiecarei familii fiind virati prin contract de sponsorizare in conturile personale dupa ce acestia vor fi platiti de catre stat.

 

Dragi prieteni,

 

Ne aflăm la începutul unui nou an care sper din tot sufletul să fie mult mai bun decât cel care s-a încheiat.

Pentru noi a fost un an plin, cu multe realizări și, în același timp, cu câteva decepții și neîmpliniri. Dar toate fac parte din viața noastră și știu sigur că am învățat ceva din toate experiențele prin care am trecut, indiferent că au fost plăcute sau mai puțin plăcute.

Sper ca anul acesta să fiți în continuare alături de noi, fiecare după posibilități.

Și, pentru că am pomenit de solidaritate și ajutor, una dintre cele mai simple modalități prin care ne puteți sprijini este să direcționați către asociația noastră cei 2% din impozitul pe venit datorat și plătit în cursul anului 2012. Nu vă costa nimic, banii oricum au fost reținuti din salariile Dumneavoastră și virați către bugetul de stat lună de lună. Puteți, în schimb, să susțineți cauza noastră prin completarea și semnarea Declarației 230, prin care o mică parte (adică 2%, în limita a maxim 300 de ron) din impozitul plătit deja, va fi redirecționat de către stat Asociației Un copil pentru copii. Acești bani, în cazul în care vă hotărâți să ne sprijiniți în acest mod, vor fi folosiți pentru ca Rareș să urmeze un program complex de recuperare conceput de Bob Doman din Statele Unite ale Americii, numit NACD (mai multe detalii pe http://nacd.org/index.php și, în curând pe blogul lui Rareș www.povestea-lui-rares.blogspot.com ). Costurile de înscriere în program și taxele lunare depășesc suma de 3.000 de USD/an, la acestea adăugându-se transportul și cazarea la Londra pentru evaluări, plus materialele didactice. De asemenea, banii vor fi folosiți și pentru organizarea unor acțiuni și evenimente caritabile (de exemplu, cu ocazia zilei de 1 Iunie, dar și a sărbătorilor de Crăciun, așa cum am făcut în anul 2012, evenimente care ne dorim să fie o tradiție pentru asociația noastră) sau pentru a susține cazuri noi, aflate în situații disperate.

Nu stați pe gânduri și fiți alături de noi. Nu vă costă decât câteva minute. Toate formularele completate mi le puteți trimite până în luna mai 2013 pe adresa Asociația Un copil pentru copii, Peciu Nou, nr. 84 C, jud. Timiș, cod 307310 sau, dacă sunteți din Timișoara, ne putem întâlni în oraș. Noi vom depune toate formularele completate de către Dumneavoastră fie direct, la Administrația Financiară din Timișoara, fie cu confirmare de primire la Administrațiile Financiare ale orașelor de care aparțineți.

Nu vreau să închei înainte să le mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit în acest fel în cursul anului trecut și care, sper, să ne sprijine și anul acesta. Cu ajutorul vostru am reușit să depunem un număr de 279 de formulare în 27 de orașe din țară. Pentru acestea a fost virată, până în prezent, în contul asociației suma de peste 5.500 ron. Menționez că, pentru a ajuta și alți copii, am deschis imediat după înființarea asociației alte 3 conturi la 3 bănci diferite, astfel încât părinții altor 3 copii să poată aduna declarații de la cunoscuți și prieteni. Așa că, pe lângă formularele pe care eu și soțul meu le-am adunat cu ajutorul prietenilor, anul trecut, pe numele Asociației Un copil pentru copii au fost depuse la Administrațiile financiare alte 807 declarații: părinții lui David Teodorescu 462 declarații din 6 orașe, părinții Izabelei Dănilă 215 declarații din 15 orașe și părinții lui Luca Dobre 130 declarații din 5 orașe ), urmând ca toți banii intrați de la stat pentru acestea sa fie virați celor 3 familii.

Acestea fiind spuse, nu-mi rămâne decât să vă atașez declarația pe care vă rog să o completați gândindu-vă la Rareș si la toți prietenii lui speciali. Dacă fiecare dintre cei care citiți acum acest mesaj ar completa personal declarația și ar susține cauza noastră înaintea  soțului / soției / fiului / fiicei / mamei / tatălui / unui prieten / unui vecin / unui coleg / unui sef… și câte variante mai pot exista…  vă dați seama câte formulare am putea aduna în acest an? Și câte lucruri am putea face pentru Rareș și pentru alți copii ca el? Și, ca să mă dau exemplu, vreau să vă spun că în urmă cu doi ani, când Asociația Un copil pentru copii încă nu exista, părinții lui David Teodorescu adunau declarații fiind sprijiniți de o altă asociație. La o simplă solicitare din partea mamei lui David, am vorbit în stânga și în  dreapta, am insistat și am rugat și am reușit să adun peste 70 de formulare. Și nu era vorba de copilul meu. Și nu am fost motivată material pentru asta. Dar am avut satisfacția să știu că AJUT UN SUFLET NEVINOVAT. Și pentru cei care nu știți, David, cu ajutorul meu și cu ajutorul multor oameni care au completat declarația atunci, a primit din partea statului peste 12.000 de ron, bani care au fost folosiți pentru terapii extrem de costisitoare (terapie hiperbară și terapie ABA) care, însă, au dat rezultate. Iar David astăzi merge pe picioare și știe să numere singur până la 3, și știe să spună singur alfabetul pana la f, și știe să spună cum fac aproape toate animalele domestice și știe mult mai multe decât ar fi crezut doctorii care acum 3 ani i-au spus mamei lui că nu va merge și nu va vorbi niciodată… Cineva îmi spunea anul trecut că nu e corect să mă aștept ca cei din jurul meu să facă, să spună sau să reacționeze așa cum aș face eu… părerea mea e că trebuie să am așteptări și speranțe mari, pentru că eu mai cred în oameni, mai cred în minuni…

Vă mulțumesc în numele meu, în numele lui Rareș și în numele tuturor copiilor care vor fi ajutați de noi, echipa Un copil pentru copii.

 

declaratie 230 AUCPC

Taguri:

Lasă un comentariu