Despre noi > Cine suntem?

Rareș s-a născut pe 8 mai 2009, dar la doar 3 zile a fost diagnosticat cu chist porencefalic și microftalmie stânga. Pe înțelesul tuturor, s-a născut cu un chist de aproximativ 3 cm pe creier si cu o malformație la ochiul stâng, care era vizibil mai mic decât dreptul. De atunci am trecut prin multe, și bune și rele, le-am luat pe fiecare pe rând, cu veselie sau tristețe, așa cum au venit. Ne-am bucurat și am oftat, am râs și am plâns, dar nu ne-am dat bătuți. La 9 luni Rareș a fost operat pe creier, cu ajutorul multor persoane am reușit să adunăm peste 20.000 de euro, astfel încât să putem face aceasta operație in Germania. De la 3 luni și până acum am făcut multă recuperare, și acasă, și la cabinete specializate, dar și în spitale. Rareș în acest moment, la 3 ani și 3 luni, este diagnosticat cu: chist arahnoidian temporal stâng, microftalmie stânga, atrofie de nerv optic stâng, sindrom convulsiv, hemipareză dreapta, retard neuro-motor sever. Nu merge și nu vorbește… încă.

Din punct de vedere motor este evaluat la 8 luni, iar din punct de vedere psihic cam la 22 de luni. Ca părinte, mă doare sufletul când îl văd lângă copii mai mici sau de aceeași vârstă, pentru că în astfel de momente este extrem de vizibil retardul lui. Dar, în același timp, mă bucur și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate lucrurile pe care am reușit să le obținem. Rareș stă foarte bine în șezut, se rostogolește cu o viteză incredibilă, și-a dezvoltat capacitatea de a se deplasa în alte moduri decât mergând pe piciorușe și, doar când vrea și are chef, se ridică și în 4 labe. Înțelege o parte din ceea ce vorbim cu el și spune 3-4 cuvinte. Mă bucur pentru toate aceste realizări pentru că știu cât de greu au fost obținute, cu cât efort și cu câte lacrimi… Dacă Dumnezeu ne-ar întoarce fiecare lacrimă cu o picătură de sănătate cred că n-am mai vedea vreun medic toată viața de-acum înainte…

Asociația Un copil pentru copii a apărut datorită lui Rareș. Am înființat-o in martie 2012, pentru a ajuta și alți copii, pentru a da mai departe binele care ne-a fost dăruit în momentul în care n-am mai putut înainta singuri și am strigat Ajutați-ne! Sunt conștientă că fără voi, cei mulți care ne-ați fost aproape, n-am fi ajuns unde suntem azi. Ni s-a oferit atâta ajutor! Am simțit atunci, în noiembrie-decembrie 2009, când am adunat suma necesară operației, că atâta lume ne iubește! Și pentru asta vă vom fi recunoscători toata viața. Pentru asta am ales să dăm mai departe… prin această asociație, care este pentru mine un proiect de suflet. Știu că pot în felul acesta să-l ajut în continuare pe Rareș, să ajut mulți alți copii, dar pot să mă ajut și pe mine…

Vrem să ajutăm cât mai mulți copii și pentru asta ni s-au alăturat prietenele mele Ramona și Vivi, membre fondatoare în asociație.

Alături de ele, de prieteni voluntari, dar și de VOI, toți cei care veți dori să răspundeți pozitiv la acțiunile noastre, sunt sigură că vom reuși să aducem măcar un zâmbet pe fața multor copii și părinți.