Blog > Ajută-i acum > Izabela Dănilă

povestea Izabelei, scrisă de părinții ei, Cristina și Adrian Dănilă

“Buna ziua! Ma numesc Danila Izabela-Maria si am un an si sapte luni. Din cauza ca m-am grabit sa vin pe lumea asta, m-am nascut prematur la doar 27 de saptamini (cântarind doar un kilogram si masurind 34 de centrimetrii). Parintii mei i-au multumit lui Dumnezeu ca traiesc si s-au inarmat cu  multa rabdare sperând ca, chiar daca sunt mica, cu multa grija si iubire voi creste mare fara probleme.

Din pacate, dupa 2 saptamâni de la nastere, d-na Dr. Tunescu Mihaela (medic neonanotolog la Spitalul Odobrescu din Timisoara) a depistat, in timpul unui control de rutina, semnele unui atac cerebral survenit in zonele creierului responsabile cu partea motorie – doctorii au spus ca se numeste leucomalacie periventriculara. Desi am trecut cu ajutorul doctorilor peste atacul cerebral (care a regresat si in final s-a stabilizat dupa 2 luni jumatate de spitalizare), la 2 zile dupa ce am ajuns acasa, am facut convulsii si am ajuns din nou la spital.

De atunci si pina acum, am luptat din greu sa recuperez ce am pierdut din cauza atacului cerebral si sa inving tetrapareza spastica care nu ma lasa sa folosesc mâinile si picioarele asa cum fac toti copii:

– merg periodic la EEG la D-nul Dr. Bacos Cosma de pe str. Mistral nr. 22

– am fost la recuperare la Centrul de Recuperare Locomotorie 1 Mai Oradea

– fac terapie Vojta cu D-ra Kinetoterapeuta Claudia Lukacz

– fac de 3 ori pe saptamina masaj si presopunctura cu D-na Dr. Edith Istvan de la Centrul Santa Sofia de pe str. Corbului

Acum am un an si sapte luni si reusesc sa imi controlez mâinile si picioarele mai bine ca inainte. Dar inca nu pot sa stau in fundulet. De mers nici nu poate fi vorba.

Parintii mei au aflat de la alte mamici care au copilasi ca mine de un centru la Constanta unde se face Terapie Hiperbara. Este o terapie in care se da copiilor sa respire oxigen la o presiune mai mare decit este in aer si care imi poate ajuta creierul sa invete sa controlez mai bine muschii. Parintii mei ar vrea sa incerc sa vada daca nu cumva ma ajuta.

Din pacate, cele 30 sedinte de terapie costa in jur de 12000 de lei, bani pe care parintii mei nu pot sa ii adune fara sa renunte la celelalte terapii. Mai mult, pentru ca Terapia Hiperbara sa dea rezultate mai bune, trebuie urmata de un program si mai intens de recuperare care costa foarte mult si el.

Daca nu ati redirectionat deja cei 2% din impozitul pe salarii si vreti sa ma ajutati, o sa va rog sa completati forumularul 230 prin care veti redirectiona 2% din impozit catre o asociatie non-profit care va aduna banii pina cind vor fi suficienti pentru a putea incepe terapia hiperbara.

Va multumesc frumos!”

Izabela a împlinit în iulie 2 anișori. Am cunoscut-o în urmă cu un an și ceva… pe stradă. Eram cu Rareș la plimbare și mama ei ne-a abordat cu o întrebare. Încet-încet, ne-am cunoscut mai bine, ba chiar am aflat că avem și cunoștințe comune :), copiii noștri făcând  recuperare cu același terapeut. Izabela este o minune de copil, este o frumoasă și o șmecheră. În ultimele luni a evoluat foarte bine din punct de vedere psihic, înțelege tot ce vorbești cu ea, știe multe cuvinte și chiar leagă propoziții scurte. Din păcate, însă, din punct de vedere motor are mult de recuperat. Dar știu că părinții ei fac tot ce pot pentru ca Izabela să fie bine. Și mai știu că oamenii nu vor rămâne indiferenți când vor vedea acești ochișori frumoși…

Izabela nu are un blog propriu, dar puteți afla mai multe despre ea scriind aici. Toate întrebările și comentariile legate de acest caz vor ajunge la părinții ei.

Taguri: , ,

Lasă un comentariu