Blog > Ajută-i acum > Ciuculete Vladut

Vladut locuieste in Floresti, judetul Giurgiu si nici pe el nu il cunosc personal. Dar il cunoaste Vali, mama lui David Teodorescu. S-au cunoscut prin spitale, unde in alta parte… Vali mi-a povestit cateva lucruri despre Vladut, dar si despre bunica lui care il insoteste in centrele de recuperare. Mi-a povestit pe scurt ce necazuri au, dar doar dupa ce doamna Cristina m-a contactat mi-am dat seama cat de impresionanta este povestea lor.

Va rog sa cititi randurile de mai jos si va rog sa ajutati aceasta familie…

 
“La fel ca foarte multi copii cu paralizii cerebrale si Vladut a suferit la nastere. Am descoperit primele simptome la 3 luni, pentru ca nu urmarea obiectele si dupa un control fulger la ochisori, am realizat gravitatea bolii. In aceeasi zi am inceput si kinetoterapia (Mentionez ca ironia sortii a facut ca fiica mea, mama lui Vladut sa treaca la varsta de 7 luni printr-o bronhopneumonie cu complicatii encefalitice si tratand-o pe ea, am cunoscut multi medici care inca profeseaza). Asta m-a ajutat sa scurtez birocratia. Evolutia lui Vlad a fost cu multe salturi de la primii pasi la 3 ani, la lipsa aproape totala a miscarilor (din cauza crizelor) la 3,6 ani ! Crizele ajunsesera la 200-300/24h si Vlad nu-si mai putea tine nici capul. Timp de aproape 2 ani, dupa incercarea tuturor medicamentelor existente in Romania, nici un medic nu a reusit sa opreasca crizele, iar situatia era critica. Am contactat medici germani, francezi, fie neurochirurgi, fie psihiatrii…. Dupa o lupta ce nu poate fi descrisa in doua-trei cuvinte, dupa nopti nedormite, terapii de incercare,  plecari in miez de noapte la spital in incercarea de a stopa vreo criza, am gasit un medicament in Austria, care asociat cu medicatia din Romania, au reusit imposibilul. De mai bine de 2 ani, Vladut nu mai face crize si in urma terapiilor intense a obtinut rezultate frumoase.
Nu stam acasa prea mult, facem intens tratament de recuperare. In decembrie, Mos Craciun ne-a adus cel mai frumos cadou: Vladut a inceput sa mearga singurel ! Mai timid, cu un echilibru mai precar, dar singurel !!! Acum, a prins chiar curaj si se deplaseaza singurel oricand doreste sa ia sau sa faca ceva. Asta ne-a incurajat sa continuam si ne-a demonstrat ca se poate. Vrem sa continuam si speram sa reusim si mai mult. Vladut are un vocabular foarte redus, intelege orice, dar comunicam mai mult prin semne. Are nevoie de tratament cognitiv si logopedic. Din pacate nu putem sa-l sustinem financiar decat intr-o foarte mica masura si de aceea am incercat sa gasim oameni care sa ne poata sprijini cu 2% din impozitul pe salarii. Din cauza faptului ca si eu si sotul meu suntem de asemenea persoane cu handicap, multi din cei carora ne-am adresat, ne acuza ca vrem sa strangem bani pentru noi. E foarte greu, umilinta si frustarea sunt mari. Cand ma apropii de cineva, se departeaza, probabil crede ca vreau sa cer ceva pentru mine…. Vali ma cunoaste si stie ca spun adevarul. Stie si ce greu imi este si cu fiica mea  care reactioneaza uneori de neinchipuit (face crize de nervi ). Dar nimic nu ma va opri sa continui sa-l salvez pe Vlad cat se poate de mult, desi imi este din ce in ce mai greu sa asigur si medicatia din Austria luna de luna.”
Cei care veti dori sa contribuiti la recuperarea lui Vladut, o puteti face donand orice suma in contul:
Ro59CECEC001946312990311
titular Ciuculete Andreea
CEC Bank

Lasă un comentariu