Ajută şi tu > Donaţii persoane juridice

1. Donaţii în bani

Companiile private, indiferent de dimensiune, pot alege să direcţioneze 20% din impozitul pe profitul datorat statului către Asociația Un copil pentru copii. În felul acesta aveți posibilitatea de a vedea exact cum sunt administrați o parte din banii Dumneavoastră! Codul Fiscal vă permite acest lucru, iar donaţia dumneavoastră nu vă costă nimic.

Potrivit art.8 din Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, persoanele juridice române care efectuează sponsorizări beneficiază de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizării, în condiţiile legii. Potrivit art. 21 alin. 4 lit. p) din Codul Fiscal, contribuabilii care efectuează sponsorizări potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind Sponsorizarea scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

a) 3‰ din cifra de afaceri;

b) 20% din impozitul pe profit datorat

Procedură este simplă: se calculează suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit al companiei şi se încheie un contract de sponsorizare cu Asociația Un copil pentru copii.

Cheltuielile sunt deductibile, deci costurile pentru companie sunt zero.

Exemplu:

O societate realizează profit de 100.000 lei

Impozitul pe profit datorat statului: 100.000*16/100=16.000 lei

20% din impozitul pe profit datorat: 16.000*20%=3.200 lei (valoarea deductibilă a sponsorizării)

Sponsorizarea este total deductibila din impozit, dacă se încadrează în limitele impuse de codul fiscal precizate mai sus (să nu fie mai mare de 3‰ din CA şi 20% din impozit).

2. Donaţii în produse sau servicii sau alte forme de sponsorizare

Pe lângă sprijinul financiar, compania dumneavoastră se poate implica și prin alte metode: donații în produse sau servicii, oferire de expertiză, implicarea angajaților, acces la canalele de distribuție, locațiile sau echipamentele companiei etc. Acordarea de bunuri în mod gratuit, în cadrul acțiunilor de sponsorizare nu se constituie în livrare de bunuri (transfer al dreptului de proprietate asupra bunurilor de la proprietar către o altă persoană), în sensul art. 128 alin. 1 din Codul Fiscal, drept urmare sunt scutite de aplicarea taxei pe valoare adăugată (TVA).

Cadrul legal romanesc cuprinde Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, precum și Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Orice formă de ajutor din partea companiilor private este binevenită. Așadar, alegeți să susțineți activitatea Asociației Un copil pentru copii, prin încheierea unui contract de sponsorizare!

Chiar dacă sunteți din alte localități, este foarte simplu să ne acordați ajutorul Dumneavoastră: completați modelul de contract atașat cu datele companiei, listați in 2 exemplare, semnați și ștampilați apoi trimiteți pe adresa Asociației Un copil pentru copii, Peciu Nou, numărul 84C, județul Timiș, cod 307310. Noi îl vom semna și ștampila, apoi vă vom trimite înapoi un exemplar.

Acordându-ne o sponsorizare puteți avea certitudinea că vă veți asocia cu o organizație umanitară serioasă, ceea ce vă va aduce un plus de notorietate, contribuind la buna reputație și recunoaștere publică. Asociația Un copil pentru copii se angajează ca, în schimbul sponsorizării primite, să prezinte imaginea companiei Dumneavoastră în conformitate cu art. 5 din legea nr. 32/1994 – Legea Sponsorizării şi să vă facă public numele pe site-ul www.uncopilpentrucopii.ro.

Și țineți cont că o sponsorizare nu înseamnă nimic din punct de vedere al costurilor pentru compania Dumneavoastră! Poate însemna, însă, enorm pentru copiii asistați în programele Asociației Un copil pentru copii!

3. Încheierea unor contracte de colaborare

Ne puteți ajuta încheind contracte de colaborare prin intermediul cărora, în schimbul unor sume modice, vă punem la dispoziție diferite obiecte/servicii produse sau donate de membrii și voluntarii asociației noastre.

Mai multe informații despre această posibilitate de sprijin, în curând.