Ajută şi tu > Donaţii persoane fizice

Dacă doriți să susțineți acțiunile Asociației Un copil pentru copii, o puteți face în mai multe moduri:

1.Donaţii în cont

Asociația UN COPIL PENTRU COPII
CIF 29899399
Cont lei: RO48RNCB0715126498880001, deschis la BCR Timișoara

2. Donaţii on-line

Serviciul de donații on-line va fi activat în cel mai scurt timp posibil. Până atunci, vă rugăm să folosiți una din celelalte modalități pentru a dona.

3. Donaţii teledon

Serviciul de donații prin telefon va fi activat în cel mai scurt timp posibil. Până atunci, vă rugăm să folosiți una din celelalte modalități pentru a dona.

4. Direcţionare 2% din impozitul pe venit

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizică, poate direcţiona 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către o organizaţie non-guvernamentală. Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie, este doar o parte din impozitul dumneavoastră pe venit aferent anului trecut care poate fi redirecţionată de către fiecare cetăţean în parte către entitatea dorită de acesta, în cazul de faţa către Asociația Un copi pentru copii.

Procedura este extrem de simplă şi nu costă nimic! Trebuie doar să completaţi şi să semnaţi declaratia 230 dacă în anul precedent aţi realizat venituri din salarii şi asimilate acestora, sau declaratia 200 dacă în anul precedent aţi obţinut venituri din alte surse (activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuală etc).

Formularul trebuie completat cu datele personale, de mână, cu majuscule şi semnat. Nu este necesară specificarea sumei (instituţia fiscală o va calcula şi o va vira conform legii) şi nici ataşarea Fişei Fiscale. Formularul completat se depune direct la registratura administraţiei financiare de care aparţineţi sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, până la data de 25 mai a anului curent. Adresele Administraţiilor Finanţelor Publice le găsiţi aici.  Mai multe informatii despre declaratiile mentionate mai sus gasiti aici.

Dacă doriţi să sprijiniţi şi mai mult cauza noastră, puteţi să strângeţi formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie etc. şi să ne anunţaţi folosind datele de contact specificate pe site. Un voluntar al Asociației Un copil pentru copii va veni la sediul dumneavoastră să ridice formularele şi ulterior, le vom trimite noi către administraţiile financiare aferente.

5. Voluntariat

Voluntariatul reprezintă activităţile de interes public desfăşurate din propria iniţiativă de orice persoană în folosul altora, fără a primi o contraprestaţie materială. Asociația Un copil pentru copii sprijnă voluntariatul şi încurajează implicarea unui număr cât mai mare de voluntari în proiectele derulate.

Ca voluntar vei desfășura diverse activități care presupun, în principal, participarea ta la diferite sesiuni informative privind drepturile copilului și protecția copilului cu afecțiuni neuro-motorii, participarea la evenimentele, campaniile, târgurile, conferinţele, taberele, şcolile de vară, workshopuri-le organizate de Asociația Un copil pentru copii, participarea la activități de fundraising: organizare de târguri, gale, campanii de strâgere de fonduri, evenimente, excursii şi activităţi pentru copii. Bineînțeles că încurajăm și iniţiativele proprii ale voluntarilor și suntem deschiși la orice propuneri din partea acestora.

Dacă locuiești în județul Timiș și ești interesat ne poți scrie pe oricare din adresele listate la contact, un mesaj care să conțină o scurtă descriere sau CV și motivul pentru care vrei să fii voluntar. Vei primi un mesaj cu o scurtă descriere a oportunităţilor de voluntariat şi propunerea pentru o întâlnire în cadrul căreia afli toate detaliile privind activitatea ta de voluntar.

6. Alte modalităţi de a ajuta

Ne puteți ajuta donând și diferite obiecte: haine, jucării, rechizite, alimente neperisabile, pe care noi le vom distribui copiilor cu diferite afecțiuni și familiilor nevoiașe din baza noastră de date.

Sau puteți achiziționa obiectele, produsele sau serviciile puse în vânzare de asociația noastră. Acestea pot fi văzute la secțiunea ”cumpără” de pe acest site.

În numele tuturor copiilor care vor beneficia de sprijinul dumneavoastră, vă mulţumim!